Ons aanbod

Kinderen zijn gemaakt om te bewegen. Door te bewegen ontwikkelen ze motorische vaardigheden waar ze hun leven lang profijt van hebben.

Op deze pagina vindt u een overzicht van ons aanbod.

Kleuters +

Balsport

Racketmix

Turnen

Atletiek

Sport & spel

Multisport

Bootcamp

Dans

Yoga

American Football

Pauzesport

Kleuters +

Krijgen uw kleuters les van een vakdocent of hun eigen juf/meester? Dit kan een groot verschil maken.

De motorische ontwikkeling van kinderen is vooral in de eerste fase van hun leven erg belangrijk. Wij bieden daarom kleuter+ klassen aan: een extra gymmoment voor uw kleuters onder begeleiding van een vakdocent. Waarbij de kleuters kennismaken met de 12 leerlijnen.

Nijntje beweeg diploma

De vaardigheden die kinderen op jonge leeftijd meekrijgen via de nijntje beweeglessen nemen ze overal mee naar toe. Of ze nou gaan hockeyen, zwemmen, turnen, voetballen of spelen in de speeltuin.

Een vroege kennismaking met bewegen in combinatie met plezier vergroot de kans dat kinderen lekker in hun vel zitten, meer zelfvertrouwen hebben en een sportieve levensstijl aannemen. Kinderen die aan de lessen deelnemen boeken vooruitgang op motorisch, fysiek, mentaal en cognitief terrein.

Balsport

Rollen, gooien, mikken en vangen zijn hele belangrijke aspecten van het omgaan met een bal en dragen bij aan de fijne motoriek van kinderen.

Tijdens Balsport leren kinderen verschillende (bal)sporten kennen. Zo leren ze samenspelen en krijgen ze de kans zich verder te ontwikkelen binnen verschillende balsporten.

Racketmix

Handoogcoördinatie, wendbaarheid en reactiesnelheid zijn slechts een paar van de voordelen die racketsporten met zich meebrengen.

Naast het feit dat het heel erg leuk is heeft het ook nog eens grote voordelen voor de algemene (sport)ontwikkeling.

Turnen

Balanceren, zwaaien en over de kop gaan zijn belangrijke vaardigheden die een kind moet leren beheersen.

Turnen zorgt ervoor dat kinderen spierkracht, uithoudingsvermogen en flexibiliteit opbouwen.

Vaardigheden waar een kind de rest van zijn/haar leven profijt van heeft.

Atletiek

Rennen, springen en werpen. Atletiek is niet alleen de oudste sport ter wereld, maar ook de meest veelzijdige.

Er bestaan maar liefst 24 olympische atletiekonderdelen! Vier daarvan doen we onbewust ook in het dagelijks leven.

Iedereen kan bij Altletiek zijn talent ontdekken!

Sport & spel

Klimmen, jongleren en tikspelen, als het maar leuk is!

Kinderen zitten gemiddeld meer dan tien uur per dag. Achter hun tafeltje op school, in de aula, in de bus, in de auto, op de bank achter de tv of in een hoekje met hun mobieltje – zitten, zitten, nog meer zitten. Tien uur, dat zijn zestig afleveringen van Brandweerman Sam. Of de gehele Lord Of The Rings-trilogie achter elkaar.

Bewegingsarmoede is een serieus probleem met (eigenlijk) maar één oplossing… leuke spelletjes, lekker gek doen en rennen, rennen, rennen…

Het plezier van bewegen ontdekken!

Multisport

Kinderen zijn constant op zoek naar antwoorden, wat logisch is want ze moeten veel leren. Maar hoe moet een kind er achter komen welke sport hij of zij leuk vindt?

Door MULTISPORT!

De naam zegt het al: Multisport is een leuke les met veel verschillende sporten waar kinderen de kans krijgen zich breed te oriënteren.

Bootcamp

Uithoudingsvermogen, kracht, nadenken, samenwerken, maar vooral plezier maken dat is de kracht van Bootcamp.

Tijdens Bootcamp leren kinderen spelenderwijs wat winnen is maar ook verliezen!

Ze leren individueel presteren maar ook in teamverband. En leren daarbij ieders talent gebruiken: wie niet sterk is moet slim zijn…

Dans

Bewegen op muziek brengt naast plezier veel meer voordelen met zich mee dan je in eerste instantie zou denken!

Coördinatie, ritmegevoel en ruimtelijk inzicht zijn slechts het topje van de ijsberg. Het is ook goed voor je sociale en emotionele ontwikkeling, conditie, zelfvertrouwen, creativiteit en muzikaliteit!

Welke dansstijlen doen wij dan precies? Alles!

Van streetdance en capoeira tot klassiek ballet of modern, en alles daar tussen in.

Yoga

Rust, ontspanning, souplesse en krachtig kinderyoga kan kinderen de rust geven die ze soms wel eens kunnen gebruiken.

Voor de kleintjes hebben wij leuke thema lessen en voor de oudere kinderen iets krachtigers.

American Football (Flag Football)

Samenwerken, goed (leren) communiceren, gezonde competitie, steun en verbroedering zijn allemaal voordelen die je haalt uit een team sport.
Een van de voordelen van American Football (Flag Football) is dat er voor elk postuur een geschikte positie is. Er is niet zoiets als te klein of te zwaar en dat maakt de sport toegankelijk voor iedereen. De sport kenmerkt zich door snelheid, kracht, inzicht, behendigheid en bovenal teamgeest, samenwerking staat centraal in deze avontuurlijke sport.

Pauzesport

Broodje eten, nieuwe spellen leren, energie verbranden en lekker actief blijven tijdens de pauzes.

Met ons interactieve pauzesportaanbod maken wij de pauzes veel leuker. Onze docenten zorgen voor extra ondersteuning en brengen meer plezier en creativiteit in uw pauzes.

De pauze is het ideale moment voor leerlingen om hun energie kwijt te raken en voor docenten om op te laden. In overleg met de school kunnen wij de pauzes van A tot Z coördineren, inclusief vrijwilligers, materiaalonderhoud en creatieve invulling.

Specifieke sporten

Wij werken samen met diverse sportprofessionals in en rondom Amsterdam, van freerunners tot schakers en alles daar tussenin. Onze docenten zijn allemaal in het bezit van een V.O.G. en hebben ervaring in het lesgeven van kinderen op het basis- en voorgezetonderwijs.

Bent u opzoek naar een specifieke sportdocent? Wij leveren hem!

Voor al uw sportieve wensen, twijfel niet en neem contact met ons op.